Ontstaan Chaira Aandachtspunt: Vanaf het moment dat één van onze dochters kon praten wilde ze heel graag een pony/paard. Ik herkende dit (deze wens) meteen. Maar er kwam ook een beangstigend gevoel naar boven. Hoe ga ik dit aanpakken?


Na een leerperiode waar onze dochter en ik werden geholpen door mensen met een echt paardenhart, zijn we wijzer geworden in alle opzichten. Dit was waar ik me volledig op wilde richten, dat wist ik heel zeker, en het was het tijd om mijn eigen weg hierin te gaan. Aldus besloot ik een 3 jarige opleiding te gaan volgen: Holistisch instructeur voor mens en paard. Tijdens de opleiding al ontstond Stichting Natuurlijk Kind & Paard. In eerste instantie als leerondersteunende stage en het groeide uit tot een zelfstandig draaiend programma.


Het werken met het paard bracht mij meer dan ik me ooit had kunnen voorstellen en had durven dromen. Naast de ontwikkeling in het werken met paarden bracht het ook mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling: de interactie met mens, dier én mijzelf. Deze toegevoegde waarde bleef niet ongezien. Er begonnen vragen te komen uit mijn omgeving, ook door mensen die niets met paarden hebben, eerst informerend en met der tijd steeds vaker gericht als hulpvraag.


Ik mag mijn opgedane ervaringen gaan delen wist ik. Doorgeven aan anderen wat mij zelf zo heeft geholpen, samen met mijn paard Chaira. Een pony of paard laat immers heel zuiver en liefdevol zien hoe jij als mens in het leven staat. Het spiegeld hoe jij je verhoudt tot en verbindt met je omgeving en welk deel van jou meer aandacht mag krijgen. En zo is Chaira Aandachtspunt geboren. Een plek waar je terecht kunt met een persoonlijke hulpvraag, waarmee je aan de slag gaat onder begeleiding van een coach.